Entry: Gudrun 2005-01-12Ja, jag lever! Haft dåligt med lust för att skriva sista tiden.. :) När lusten kom så fanns ingen el.. :( Men, men nu gör jag ett litet försök.

Hade en jättetrevlig, men blåsig helg i Skövde. Massa roliga nyheter och en massa god mat och dryck.
Trevliga människor och givande konferans. Kul att träffa andra "Alpare" från vårt avlånga land.
Det mindre roliga var stormen som drog fram över oss. Stormen Gudrun.. (Vem döper stormar? )
Vi som kommit i bil hade i allafall chans att ta oss från Skövde, de andra hade det svårare.

Vägen hem kantades av omkullblåsta träd, lyktstolpar, vägskyltar och bitar av tak. Det såg riktigt kusligt ut bitvis. Men hem kom jag..

..dock till ett hem utan el. Men maken och barnen var vid gott mod fortfarande. Jag hade med mig vattenflaskor hem och vi värmde lite vatten över elden i öppna spisen. Maken tog sig till sitt jobb under söndagkvällen för att sova där. Jag och barnen "flyttade" in i vardagsrummet och jag eldade och eldade..

När jag på måndagsmorgonen hade 12 grader i huset utom i rummet där vi var (där jag lyckats få en temperatur på ca 16 grader) så "flydde" jag och barnen till mina föräldrar som fått tillbaka elen.

Nästan två dygn utan el, gör att man får sig en tankeställare.. Vad vi i dagens samhälle är beroende av el till allt. Tack vare elavbrottet så hade jag inget vatten, nästan ingen värme ochen massa mat som höll på att bli förstörd.

Hoppas vi slipper fler oväder och att vi får normala årstider igen. Ute är det varmt och min syrenbuske har redan fått knoppar. Vad händer??

   1 comments

Madde
January 16, 2005   10:39 PM PST
 
Här kommer lite onödigt vetande! *fniss*
Det är SMHI´s representant i Norge som döper stormarna. Gudrun märkte vi rejält sedan kom Hakim men bara i Norge sedan kom Inga.... dagarna efter Gudrun!

Reglerna är tydligen att det skall vara typiska Norska förnamn och varannan storm ska få ett tjejnamn o varannan ett killnamn. Varför just Norrmännen fått äran att döpa dem vet jag däremot inte. Det framkom aldrig på Radio Sörmland i veckan. Men de kanske inte har så mkt annat för sig så att de har tiden! Vad vet jag!

By the way.... sorry att jag fick lov att rusa iväg så där i affären. Neas kompis var i antågande hemma så jag var tvungen att hinna i tid. Måste ta mig i kragen o ringa dig.... Skäms så! Men det är lite mycket här..... men det ska vi ta live!

Kramar ~ Madde

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments