Lottes tankar då & nuNamn: Lotte
Ålder: 34 år
Ort: Katrineholm
:: Hemsida

:: Gästbok

<< March 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
www.nappflaskan.comSkriver du dagbok på nätet? Gå med i ringen!
< ? # >

..:: Bara Bloggare ::..

En iRing webbring.

Slump Lista Nästa


All grafik på denna sida kommer ifrån Under solen om inget annat anges.


Contact Me

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


rss feed2005-01-16
FLYTT

Har beslutat mig för att flytta... ja inte jag, men dagboken får nu flytta in på min vanliga hemsida. www.akleja.org Hoppas du kommer efter och läser där i stället!

Posted at 14:03 by snorkfrk
Lämna en kommentar!

2005-01-12
Gudrun

Ja, jag lever! Haft dåligt med lust för att skriva sista tiden.. :) När lusten kom så fanns ingen el.. :( Men, men nu gör jag ett litet försök.

Hade en jättetrevlig, men blåsig helg i Skövde. Massa roliga nyheter och en massa god mat och dryck.
Trevliga människor och givande konferans. Kul att träffa andra "Alpare" från vårt avlånga land.
Det mindre roliga var stormen som drog fram över oss. Stormen Gudrun.. (Vem döper stormar? )
Vi som kommit i bil hade i allafall chans att ta oss från Skövde, de andra hade det svårare.

Vägen hem kantades av omkullblåsta träd, lyktstolpar, vägskyltar och bitar av tak. Det såg riktigt kusligt ut bitvis. Men hem kom jag..

..dock till ett hem utan el. Men maken och barnen var vid gott mod fortfarande. Jag hade med mig vattenflaskor hem och vi värmde lite vatten över elden i öppna spisen. Maken tog sig till sitt jobb under söndagkvällen för att sova där. Jag och barnen "flyttade" in i vardagsrummet och jag eldade och eldade..

När jag på måndagsmorgonen hade 12 grader i huset utom i rummet där vi var (där jag lyckats få en temperatur på ca 16 grader) så "flydde" jag och barnen till mina föräldrar som fått tillbaka elen.

Nästan två dygn utan el, gör att man får sig en tankeställare.. Vad vi i dagens samhälle är beroende av el till allt. Tack vare elavbrottet så hade jag inget vatten, nästan ingen värme ochen massa mat som höll på att bli förstörd.

Hoppas vi slipper fler oväder och att vi får normala årstider igen. Ute är det varmt och min syrenbuske har redan fått knoppar. Vad händer??


Posted at 15:57 by snorkfrk
Lämna en kommentar!

2005-01-02
Gott Nytt År!

Ja, då var det nytt år igen! ;o) Hoppas att det blir ett bra år för både mig och alla andra! Jag älskar att ta fram en ny tom kalender som förhoppningsvis ska fyllas med en massa roliga saker under året. Det som står närmast i den är den 3:de: 6-års kalas! Och det som jag sett fram mot länge nu... den 7:de januari åker jag på årskonferans till Billingehus med Alpnaering.

Mina mål dett år är: (p.s lämnar inga nyårslöften, utan det är bara mål ;o) )
  • Åka oftare till Stockholm. (och Blink)
  • Gå ner mer i vikt.
  • Rensa ut lite skräp..
  • Hitta ett trevlig jobb eller utbildning.
  • Få iordning en kryddträdgård.
  • Gå några roliga kurser..

Och så en massa andra saker....


Ja, det har väl inte undgått någon om den förfärliga katastrofen i Asien! Jag har inte ord för att säga vad jag känner. Har nu kommit till det stadiet att jag nästan inte orkar läsa tidningarna eller se nyheterna. Orkar inte se alla dessa otäcka bilder. Har gråtit många tårar framför nyheterna senaste veckan.

Hur det går med vårt projekt att få Oscar att sova bättre!? Ja, ja.. har börjat lite smått med att inte ta upp honom ur sängen när han vaknar till på senkvällen, utan att få honom att somna om.. Har inte orkat ta tag i att han ska somna ensam där på kvällen och inte tagit tag i nattmålet. Jag ska!! När jag orkar.. ;o)  

Posted at 09:35 by snorkfrk
Kommentar (1)

2004-12-30
Nu är glada julen slut, slut....

Ja, och det blev jul... trots skitiga fönster...och nu är den över. ;o) Vi överlevde både julmat, julklappar och tomten. Är nöjd och belåten. Nu är det bara nyår kvar.. Det blir en lugn nyår för oss. Bara vara hemma, kanske äta lite gott och mysa. I januari har vi tre födelsedagar som ska avklaras. Först Max den 3:de, Janne den 10:de och sen "lilla" jag den 30:de.. Det är tufft med tre födelsedagar så tätt.. kassan är rätt skral så här efter jul. :o)

Oscar har kommit in i en period av oroliga nätter. Han har svårt att somna om på natten och vill gärna ligga och prata i 1-2 timmar till min stora förskräckelse.. Jag funkar verkligen dåligt utan bra sömn. Har bestämt att vi ska ta tag i hans sovvanor nu och få honom att somna i sin säng på kvällarna och inte i vår famn. Har en liten plan.. en egen variant av Annas sova hela natten metod... Eller är det någon som har några bra tips!?? Dela då gärna med dig av dem!

Posted at 12:47 by snorkfrk
Lämna en kommentar!

2004-12-23
Julstök

Tidsbrist
Oj, dagarna springer i väg och jag hinner inte med! Kan någon stoppa tiden åt mig? Jag får nog helt enkelt inse att jag inte kan hinna allt!

På stan
Är man riktigt frisk när man ger sig in till stan (Katrineholm) med två barn i julrusningen? Nja.. Jag gjorde i allafall det.. In med barnen, vagnen och mig själv i bilen. Nu ska uträttas ärenden! Trodde jag! Mycket folk, Max som tyckte alla var i vägen.. Men en nöjd och belåten Oscar i vagnen. Lovade Max i ett svagt ögonblick att vi skulle inta lunchen på Mc Donalds.. Mitt bland alla människor stötte vi på mormor & U.. De fick förbarma sig över Oscar så gick jag och Max ensamma och åt lunch. Skönt! Vi satt i lugn och ro och åt och tittaade på alla stressade människor. ;o)

Sjukt var det här
Max har haft ett par dagars feber.. en så där 39,5.. Han är inte sjuk för övrigt. Maxs stora bekymmer är hur det ska gå med julen. När febern gett sig och allt är som vanligt igen så utbrister Max glatt: "Vilken tur att jag är frisk igen.. Nu behöver vi inte beställa en lastbil som kör mina julklappar från mormor!" Oj, han förväntar sig tydligen MASSOR av julklappar, en hel lastbil.. :o)

Julhandel
Det har julhandlats i flera omgångar.. I måndags blev det IKEA i Örebro.. Såg framför mig alla människor som skulle trängas med mig.. Men det var riktigt behagligt på IKEA och inga köer i kassorna! Skulle bara ha lite smått och gott.. Oj, vad småsaker kan kosta. ;o) 1000:- bara försvann på småsaker typ: Värmeljus, papper, snören, spöklampa, dyna till barnstolen, några hyllor, riddarsvärd osv...

Julpyssla
I år skulle det pysslas för fullt... Men, men det blev inte så mycket pyssel... Max och jag gjorde trolldegshjärtan att sätta på paketen.. I år har jag lagt ner lite mer tid på inslagningeän jag brukar.. och några rim blir det.. ;o)


 

Julstäda
Nu ger jag upp.. får helt enkelt inse att julen kommer vare sig jag är klar eller inte! :o) Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete. Är det inte så det heter? Man kan skapa stämning med lite fina dukar, lite doftljus och en mindre fin gran...även tomtar blir hungriga....

God Jul önskar jag alla läsare!!


Posted at 14:25 by snorkfrk
Lämna en kommentar!

Next Page